Cyber certificaat voor kinderen en ouders

Lieve ouders en kinderen,

We weten allemaal hoeveel plezier we beleven aan onze computers, telefoons en tablets, toch? Maar weet je ook hoe je jezelf en je apparaten kunt beschermen tegen ‘boeven’ die proberen in te breken in je computer of telefoon?

Geen zorgen, want we hebben een leuke quiz voor jullie gemaakt die je kunt spelen met het hele gezin! Deze quiz gaat over cybersecurity en bevat 16 meerkeuze vragen die je kennis testen over dit belangrijke onderwerp. We hebben de vragen speciaal aangepast voor kinderen en ouders, dus het is een leuke en educatieve manier om meer te leren over cybersecurity.

En het beste van alles? Als je de quiz succesvol afrondt, ontvang je een Cybersecurity certificaat van deelname! Dit certificaat wordt per e-mail naar je toegestuurd en bevestigt dat jullie hebben deelgenomen aan Charli’s cybersecurity quiz.

Dus waar wacht je nog op? Kies uit een van de onderstaande quizzen om te starten en begin met het leren over cybersecurity!

Veel succes en plezier!

Met vriendelijke groet,
Charli

Algemene cybersecurity quiz

0%

Algemene cybersecurity quiz voor ouders en kinderen

Deze cybersecurity quiz bevat 16 meer keuze vragen die speciaal zijn ontworpen voor kinderen en hun ouders. De quiz test je kennis over cybersecurity en gaat over belangrijke onderwerpen zoals het belang van cybersecurity, wachtwoorden, virussen, phishing, firewalls, encryptie, hackers, kunstmatige intelligentie, cryptocurrencies, back-ups en verdachte e-mails. kortom alle onderwerpen die ook in het boek De cyber avonturen van Charli; Een veilige reis door een digitale wereld voorkomen.

Om het gratis certificaat te behalen dien je 11 van de 16 vragen goed te beantwoorden (68%) Na afloop wordt het certificaat direct gemaild.

Welkom bij de Cyber Charli algemene cybersecurity quiz! Voordat we beginnen, willen we je laten weten dat je een Cybersecurity certificaat van deelname kunt verdienen door 11 van de 16 vragen goed te beantwoorden. Om je certificaat te ontvangen, vragen we je om je naam (zodat we die op het certificaat kunnen zetten) en je email (zodat we het certificaat kunnen mailen).

Als je jonger bent dan 16 jaar, moet je eerst aan je ouders vragen of je de quiz mag doen. Zij moeten dan toestemming geven voordat je kunt beginnen.

Na afloop van de quiz zullen we je certificaat per e-mail versturen, zodat je hem gemakkelijk kunt uitprinten of delen met vrienden en familie. We hopen dat je net zo enthousiast bent over het verdienen van dit certificaat als wij zijn om het aan jou uit te reiken!

Door meer te leren over cybersecurity, ben je goed op weg om jezelf en je apparaten te beschermen tegen online bedreigingen.

We willen dat iedereen de kans krijgt om het gratis Cybersecurity certificaat te halen, dus als het de eerste keer niet lukt, mag je het gewoon opnieuw proberen. Je kunt het net zo vaak proberen als je wilt, totdat je het haalt. Op die manier kun je meer leren en beter worden in het beschermen van jezelf en je computer tegen boeven op het internet.

We kijken uit naar het versturen van je gratis Cybersecurity certificaat en wensen je veel plezier met de quiz.

Met vriendelijke groet,
Charli

1 / 16

1. Wat moet je doen als je een verdachte e-mail ontvangt?

2 / 16

2. Wat is een back-up?

3 / 16

3. Wat is malware?

4 / 16

4. Wat is een hacker?

5 / 16

5. Wat is encryptie?

6 / 16

6. Wat is een firewall?

7 / 16

7. Wat is phishing?

8 / 16

8. Wat is een virus?

9 / 16

9. Wat is een wachtwoord?

10 / 16

10. Waarom is cybersecurity belangrijk?

11 / 16

11. Wat zijn voorbeelden van persoonlijke informatie die je beter niet online kunt delen?

12 / 16

12. Wat is doxing?

13 / 16

13. Wat is kunstmatige intelligentie of artificial intelligence (AI)?

14 / 16

14. Wat is een cryptocurrency?

15 / 16

15. Hoe kun je veilig omgaan met cryptocurrencies?

16 / 16

16. Hoe kun je jezelf beschermen tegen online pestkoppen?

Your score is

De gemiddelde score is 66%

0%