Over Charli

Het ontstaan van Charli en het boek “De cyber avonturen van Charli een veilige reis door een digitale wereld”

Charli, het hoofdpersonage uit het boek “De cyber avonturen van Charli een veilige reis door een digitale wereld”, is ontstaan uit de noodzaak om ouders en kinderen bewust te maken van cyberveiligheid en opvoeding in de digitale wereld. Het boek is geschreven door Dennis de Caes, nadat hij regelmatig vragen kreeg van zijn vrienden en kennissen over dit onderwerp. Hij besefte al snel dat er geen Nederlandstalig boek was dat de diversiteit van onderwerpen over cyberveiligheid en opvoeding behandelde.

Terwijl Dennis zich bewust is van het belang van cyberbeveiliging en de digitale wereld vanwege zijn werk, merkte hij dat niet alle ouders hier bewust van zijn. Hij vergelijkt het belang van cyberveiligheid met de Schijf van Vijf voor voeding. Net zoals je gezond moet eten om je lichaam gezond te houden, moet je ook je digitale leven gezond houden. Daarom gebruikt Dennis de Schijf van Zes als voorbeeld, dit is een uitbreiding op de Schijf van Vijf, waarvan de zesde groep gaat over cybersecurity.

Bescherming van digitale apparaten en gegevens is essentieel in deze moderne tijd en daarom is het belangrijk om te weten hoe je jezelf kunt beschermen tegen virussen, phishing en andere vormen van cybercriminaliteit. Charli neemt je mee op een avontuurlijke reis door de digitale wereld en leert je op een leuke manier hoe je veilig kunt surfen op het internet. Dit boek is niet alleen educatief, maar ook zo geschreven dat er een goede balans is zodat het voor zowel ouders als kinderen begrijpelijk is. Een must-read voor ouders en kinderen die veilig willen genieten van de digitale wereld!

Waarom heet het personage in het boek “De cyber avonturen van Charli: een veilige reis door een digitale wereld” Charli?

Dennis vond de naam Charli passen bij het onderwerp van het boek, omdat de letter C staat voor Cybersecurity. Het is een naam die perfect past bij het avontuurlijke en digitale karakter van het boek.

Maar er is nog een reden waarom de naam Charli zo bijzonder is. De naam is namelijk genderneutraal en past daarmee perfect bij de huidige maatschappij. Dennis heeft bewust gekozen voor een naam die niet specifiek mannelijk of vrouwelijk is, zodat iedereen zich kan identificeren met het personage. Charli is dus niet alleen een stoere en slimme heldin in de digitale wereld, maar ook een symbool van inclusiviteit en diversiteit.

Kortom, de naam Charli is niet zomaar gekozen. Het is een naam die past bij het onderwerp van het boek en tegelijkertijd een symbool is voor de inclusieve en diverse maatschappij waar we naar streven. Charli is de perfecte heldin voor iedereen die veilig en verantwoordelijk wil omgaan met de digitale wereld!